Suojakallion ratsastuskenttä (n. 60 x n. 100 m) sijaitsee osoitteessa Mattilantie 3 (Painaantie 220). Kenttä on käytettävissä valmentautumiseen ja omatoimiseen harjoitteluun keväästä syksyyn. Kenttä huolletaan kesäkaudella säännöllisesti lanauksin ja kasteluin.

Huom! Kenttä ei ole käytettävissä talvitauon aikana koska käytön vaikutuksia kentään pohjaan on vaikea arvioida, lunta tamppaantuisi kentälle, voisi tulla routavauroita ja sinne mahdollisesti jäisi myös lantaa. Talvikäyttö voisi siirtää kentän käyttöönottoa keväällä. Vaikkei kentällä voi ratsastaa, niin hankitreenille vapaata riistaa on parkkipaikka ja tie kentän ympäri.

Hinnasto

Jos olet Korpilahden Ratsastajat ry:n jäsen ja edustat kilpaillessasi KoRaa:
• kentän käyttö ilmaista

Jos olet Korpilahden Ratsastajat ry:n kannatusjäsen etkä edusta kilpaillessasi jotain muuta seuraa:
• käyttömaksu 12 € / käyttökerta / ratsukko
• kausimaksu 100 € / ratsastaja
• maksu KoRan tilille FI30 5166 0220 0958 05 , viestiin: kenttämaksu, pvm ja ratsastajan nimi

Jos et ole Korpilahden Ratsastajat ry:n jäsen tai edustat kilpaillessasi jotain muuta seuraa:
• käyttömaksu 12 € / käyttökerta / ratsukko
• kausimaksu 120 € / ratsastaja
• maksu KoRan tilille FI30 5166 0220 0958 05 , viestiin: kenttämaksu, pvm ja ratsastajan nimi

Kentän käyttö

Valmennustapahtumista ilmoitetaan Suojakallion Google-kalenterissa, jotta vältytään päällekkäisyyksiltä. Kentän varaukset messengerillä tai wa:lla: Janna Sironen, puh. 045 223 1261.

Kenttä on varattu kokonaisuudessaan valmennuksen käyttöön, kun siitä on merkintä kalenterissa. Valmennusvarauksessa ilmoitettava valmentajan nimi. Sovitut valmennukset ovat etusijalla muihin ratsastajiin nähden. Muistetaan kuitenkin, että joustavuus on meille kaikille eduksi: jos et tarvitse valmennukseesi koko kenttää, niin merkintä puolikkaasta kentästä tai ”mahtuu myös muita” kalenterivarauksessa on huomaavaista muita käyttäjiä kohtaan. Monipäiväisen valmennustapahtuman aikaan kentällä olevia ratoja ei saa muuttaa.

Seuran ulkopuolisille kenttää voidaan vuokrata koko päiväksi esimerkiksi kilpailuja varten. Ole yhteydessä KoRan puheenjohtajaan, mikäli haluat vuokrata kentän käyttöösi.

Kentän säännöt

  1. HEVOSTEN LANNAT ON KERÄTTÄVÄ POIS KENTÄLTÄ! Tarkoitukseen on varattu kottikärryjä ja talikoita. Kottikärryt käydään tyhjentämässä estevaraston taakse lantalaan! Hallitus pidättää oikeuden evätä kentän käytön määräajaksi niiltä, joiden jäljiltä lannat on huolimattomasti tai ei lainkaan kerätty. Kentällä on kesäkaudella tallentava kameravalvonta.
  2. Estekaluston ja kouluratsastusaidat omistaa Korpilahden Ratsastajat.
  3. KoRan jäsenillä on oikeus käyttää estekalustoa sekä kouluaitoja valmennuksissa ja harjoittelussa. Kaluston käyttöoikeus kuuluu myös ulkopuolisten vuokraajien kenttämaksuun.
  4. Kalustoa ei voi kuljettaa pois Suojakalliolta ilman KoRan hallituksen lupaa.
  5. Harjoituksissa käytetään vanhempaa kalustoa (puomit, tolpat, johteet, vesimatto).
  6. Kentällä pyritään pitämään kouluaidat koko kesän ajan. Rata on kentään nähden poikittain, tällöin se on helposti otettavissa käyttöön valmennustapahtumiin yhden pitkän sivun purkamisella. Mikäli purat kouluaitoja niin laitathan ne takaisin.
  7. Kentällä pyritään pitämään jatkuvasti esteitä itsenäisten treenaajien käyttöön. Nämä esteet sijoitetaan kentän keskivaiheille.
  8. Puomeja ja portteja EI SAA jättää maahan, vaan ne on AINA asetettava tolppien väliin kannattimille.
  9. Kisoissa käytettävää kalustoa säilytetään varastossa. Puomit ja portit takaseinällä pystyssä tai seinätelineillä, johteet hyvässä järjestyksessä seinustoilla ja kouluaidat siisteissä pinoissa. Jos kisakalustoa täytyy ottaa valmennuksissa käyttöön, se viedään aina takaisin varastoon!
  10. Jätä kenttä erityisesti estevalmennusten jälkeen siihen kuntoon kuin haluaisit sen itseäsi varten olevan. Valmennuksen järjestäjä on velvoitettu huolehtimaan kentän lanauksesta. Tähän tarkoitukseen on kentällä auto mikäli et omaa autoasi halua käyttää. Auton käytöstä saat tarkemmat ohjeet varauksen yhteydessä.

Kentän viikkohuolto järjestetään seuran puolesta, kilpailuiden huoltotarpeesta neuvotellaan järjestävän tahon ja hallituksen kesken. Huoltojen onnistumiseksi kenttä on toisinaan tyhjennettävä esteistä niin, että koko kenttä saadaan lanattua huolellisesti. Jos osallistut estetreeneihin, olet velvoitettu myös tarpeen tulleen osallistumaan kentän tyhjentämiseen esteistä sekä vastaavasti kantamaan kalustoa takaisin.

Lanauksessa käytetään VAIN KoRan lanaa, millään muulla kalustolla kentälle EI SAA mennä ilman hallituksen ja kilpailutiimien lupaa.

Suojakallio on seuran tapahtumien sydän sulan maan aikana, joten on kaikkien edun mukaista noudattaa tiettyjä yleisiä käyttöohjeita ja sääntöjä.

Ajo-ohje Suojakallion Hevosurheilukeskukseen, Korpilahden Saakoskelle

Jyväskylän suunnasta valtatie nro 9 Jämsään n. 37km, jonka jälkeen viitta LEUSTU ja käännös oikealle. Siitä n. 200 metrin päässä T-risteys, josta käännytään oikealle. Kilpailukenttä sijaitsee T-risteyksestä n. 300 metrin päässä vasemmalla.

Tampereen suunnasta valtatie nro 9 Jyväskylään ja Lahden suunnasta valtatie nro 24 Jämsään. Näiden teiden risteyksestä (Jämsässä) ajetaan 9-tietä n. 20,5km Jyväskylän suuntaan, jonka jälkeen viitta LEUSTU ja käännös vasemmalle. Siitä n. 200 metrin päässä T-risteys, josta käännytään oikealle. Kilpailukenttä sijaitsee T-risteyksestä n. 300 metrin päässä vasemmalla.